Datum:
1. 12. 2019 → 31. 12. 2019
Lokacija:
Rogaška Slatina, Evropska ploščad
Tip dogodka:
Praznična prireditev

Čarobno decembrsko dogajanje

Kristalna vas je čarobno decembrsko dogajanje v Rogaški Slatini na Evropski ploščadi. Adventna tržnica z darilno in praznično ponudbo se otvori z Miklavževim bazarjem na prvo adventno soboto, zaključi pa s pravoslavnim božičem. Kulturno-zabavni program sestavljajo številni koncerti in gledališke predstave za otroke, za čarobno vzdušje pa poskrbita še drsališče in smreka, okrašena s prelepimi kristalčki.

O Kristalni vasi

Ustanova Kristalna vas Rogaška Slatina je nastala v letu 2015 z namenom organizacije adventnih prireditev na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. Sodelujoče je namreč prevzela ideja o svetlem adventu na domačem pragu, butični različici dobro obiskanih sejmov v evropskih velemestih. S poudarjeno humanitarno noto nam je že v prvem letu uspelo pritegniti dovolj interesa, da smo postavili unikatne lesene hišice v obliki kristalčkov, že v naslednjem letu pa smo prizorišče (z izjemno podporo Steklarne Rogaška, d. d.) obogatili z umetnim drsališčem in smreko iz tisočih kristalov.

S sodelovanjem JSKD OI Rogaška Slatina, JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina, JZ Knjižnica Rogaška Slatina, Občine Rogaška Slatina in Miklavževe druščine, predvsem pa ob izjemni podpori naših pokroviteljev smo začeli čarovnijo, ki se bo letos odvijala že četrtič.

Kristalna vas je dobila ime po vodi in steklu, po katerih slovi naš kraj. Prav njuna kristalnost in zmožnost spreminjanja agregatnih stanj sta nas spodbudila, da smo ledeno zgodbo adventa poimenovali Kristalna vas Rogaška Slatina – sneg kristalizira, led kristalizira, voda spreminja oblike, vse v prosojni zgodbi zime in pričakovanja svetlobe, ki pronica skozi.

Avtorica celostne grafične podobe Kristalne Vasi 2016 in 2017 in računalniške vizualizacije je uveljavljena oblikovalka Ivana Potočnik, katere kreacije se vse od diplome na Akademiji za likovno umetnost (l. 2007) vrtijo predvsem okoli kristalnega stekla. Ivana je vodja oddelka za oblikovanje v Steklarni Rogaška d.o.o., kjer že enajsto leto oblikuje izdelke za domačo in tuje blagovne znamke.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.