{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Sodobni način življenja ne vpliva dobro na človeški organizem. Zaradi zahtev okolice smo nenehno v situacijah, ki nas silijo v vse večje psihične in fizične napore. Posledice tega so pogosto neprijeten občutek v prebavilih, bolečine v trebuhu, tesnoba, napetost, zaskrbljenost, razdražljivost, nespečnost in drugi znaki stresa, ob vsem tem pa se kopičijo še odvečni kilogrami.

Eden največjih svetovnih javnozdravstvenih problemov 21. stoletja je prav vse večja pojavnost debelosti. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije se je od leta 1975 pojavnost debelosti na svetovni ravni potrojila in vse bolj ogroža zdravje. Debelost dobiva razsežnosti globalne epidemije. Glavni vzrok je nezadostno gibanje, pa tudi stalno hitenje, stres, alkohol, jemanje nekaterih zdravil ter neredna, nezmerna in neuravnotežena prehrana.

Po drugi strani količina in sestava zaužite hrane vplivata na sintezo in izločanje prebavnih hormonov, kar uravnava gastrointestinalno delovanje in tek. Ko je v prebavnem traktu hrana, so o tem na različne načine obveščeni možgani, kar prispeva k uravnavanju teka in občutka sitosti. Pri sladkornih bolnikih in debelih osebah je pogosta motnja v izločanju prebavnih hormonov.

 V prizadevanjih, da spremenimo življenjske navade, nam je lahko v veliko pomoč naravna mineralna voda Donat. Donat podpira telesne procese izločanja škodljivih snovi.

Donat je predvsem naravno osmotsko odvajalo, ki je na začetku hujšanja zelo koristno, saj telo čisti zaostalih odpadnih snovi. Za njegovo odvajalno delovanje sta zaslužni sulfatni soli magnezijev sulfat in natrijev sulfat.

Poleg tega, da spodbujajo prebavo, sulfatne soli sodelujejo tudi pri zapletenih mehanizmih uravnavanja teka s spodbujanjem izločanja holecistokinina. Prebavni sistem je največji endokrini organ, ki sodeluje pri uravnavanju teka. Glede na to, kako delujejo na tek, lahko prebavne hormone delimo na spodbujajoče in zavirajoče hormone, tj. inhibitorje teka. Prav holecistokinin je eden od hormonov, ki zavirajo tek.

Številne raziskave so neposredno dokazale, da se mehanizem krčenja žolčnika sproža z izločanjem holecistokinina, tega pa spodbuja magnezijev sulfat. Prav magnezijev sulfat je v Donatu prisoten v veliki količini. Holecistokinin ne le spodbuja krčenje in praznjenje žolčnika, ampak tudi deluje na nervus vagus (vagusni živec), ki potuje do predela možganov, ki stimulira center za sitost.

Uravnavanje teka je zelo zapleten proces. V njem sodelujejo možgani in možganski nevrotransmitorji, želodec, črevesje in prebavni hormoni, jetra in presnova jeter, maščevje, količina in sestava zaužite hrane ter endokrini hormoni. Hormoni prebavnega trakta imajo posebno vlogo pri občutenju lakote in sitosti.

Čeprav na veliko dejavnikov ne moremo vplivati, je prehrana eden od tistih, ki jih lahko spremenimo. Ker sulfatne soli, zlasti magnezijev sulfat, spodbujajo prebavo in izločanje holecistokinina, ki zavira tek, lahko Donat pomaga vsem, ki želijo telo osvoboditi odpadnih snovi in neprebavljenih ostankov hrane ter nadzorovati svojo telesno težo. Ob uživanju Donata se vedno priporoča tudi zdrava in uravnotežena prehrana.

Ponudba v Rogaški Slatini

S pomočjo programov, ki vključujejo mineralno vodo z magnezijem, zdravo prehrano, detox razstrupljanje ter najsodobnejše tretmaje in aparate boste učinkovito izgubili kilograme ter preoblikovali svoje telo.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.