{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Razstrupljanje, tj. čiščenje telesa, je predmet nasprotujočih si razprav v znanstvenih krogih, saj ni nedvoumnih dokazov, ki bi podpirali prehranjevalne režime za razstrupljanje. Nekateri znanstveniki celo trdijo, da je razstrupljanje psevdomedicinski koncept. V današnjem času je razstrupljanje postalo tako priljubljeno, da se je pojavila kopica tako imenovanih detox diet, ki naj bi spodbujale izločanje toksinov iz telesa in hujšanje, kar koristi zdravju. Pogosto se zastavlja vprašanje, ali so detox diete sploh potrebne, kaj vključujejo, ali so učinkovite in ali so nevarne. Podpira jih zelo malo kliničnih dokazov. To področje si zasluži pozornost, da bi bili potrošniki informirani o potencialnih koristih in tveganjih različnih programov za razstrupljanje.

Človeško telo je pogosto izpostavljeno strupenim snovem, toksičnost pa je danes večja kot kadarkoli prej. Toksičnost ima lahko zunanje in notranje vire. Zunanje toksine vnašamo s hrano in pijačo, z različnimi zdravili ali pa jih vdihujemo iz onesnaženega okolja. Notranji toksini so posledica običajnega delovanja našega telesa. To pomeni, da z biokemičnimi procesi naše presnove nastajajo snovi, ki jih je treba odstraniti iz telesa. Proces razstrupljanja vključuje mobilizacijo, biotransformacijo in eliminacijo toksičnih snovi eksogenega in endogenega izvora. Ti procesi neprestano potekajo z delovanjem petih osnovnih organov: ledvic, jeter, kože, pljuč in črevesja. Razstrupljanje je življenjsko pomembna celična dejavnost: če ti naravni mehanizmi razstrupljanja oziroma čiščenja telesa odpovejo, lahko to celo povzroči smrt.

Prav tako ne smemo pozabiti, da zdravje temelji na zdravi in redni prehrani. V črevesju je približno 70 odstotkov človeškega obrambnega sistema, zato je zdravje prebavil bistvenega pomena. Čeprav ima zdravo telo naravno zmožnost razstrupljanja oziroma čiščenja telesa, pa so s sodobnim načinom življenja, slabimi navadami in škodljivimi okoljskimi dejavniki naši organi za razstrupljanje preobremenjeni. Obremenjenost telesa s škodljivimi snovmi lahko dolgoročno povzroči kronično utrujenost, prebavne motnje, preobčutljivost telesa, pa tudi bolezen. V večini primerov lahko telo škodljive snovi odstrani brez zunanje pomoči. Čeprav za to ni dovolj znanstvenih dokazov, je mogoče domnevati, da ustrezna prehrana podpira naravne procese razstrupljanja. Pomembno je oblikovati osnovni načrt prehrane, ki vključuje raznovrstna živila, potrebna za preskrbo telesa s ključnimi hranili, vitamini in minerali, ki ne obremenjuje prebavil. 

Treba je poudariti, da je razstrupljanje pravzaprav pravilno zasnovana naravna prehrana, ki izboljša telesne funkcije, krepi telo in obnavlja energijo. Ni instantna rešitev, pač pa ima dolgoročen cilj. Tega sploh ne moremo imenovati razstrupljanje, ampak prehrana, ki je zasnovana za izboljšanje prehranjevalnih navad ter kakovostnejše in bolj zdravo življenje.

V večini primerov si ljudje za končni cilj zastavijo izgubo kilogramov, ne pa možnosti, da telo očistijo nakopičenih škodljivih snovi. Pogosto se zatekajo k hitrim rešitvam, vendar pa kratkotrajno razstrupljanje ni priporočljivo. Veliko boljši pristop je sprememba prehranjevalnih navad. 

Proces razstrupljanja oziroma čiščenja telesa je najučinkovitejši, če ne kadimo, se razgibavamo in izberemo zdravo, uravnoteženo prehrano, kakršna je mediteranska.

Ponudba v Rogaški Slatini

Programi razstrupljanja telesa za krepitev imunskega sistema, izboljšanje počutja, zmanjšanje občutka napihnjenosti, ureditev prebave ter zdravo in sijočo kožo. 

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.