JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina

Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina je lokalna turistična organizacija, ki jo je ustanovila Občina Rogaška Slatina. Zavod spodbuja razvoj ter v sodelovanju s turističnimi ponudniki izvaja promocijo turistične ponudbe Rogaške Slatine z okolico in subregije Obsotelje in Kozjansko.

V okviru Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina deluje turistični informacijski center (TIC), Anin dvorKulturni center Rogaška, Paviljon kaktej in Informacijsko središče Boč (Krajinski park Boč).

Med naloge zavoda med drugim sodijo še naloge izvajanje programov turističnih ogledov in izobraževanje turističnih vodnikov, organizacija prireditev, izdajanje turističnih brošur in prospektov, predstavljanje Rogaške Slatine in okolice na turističnih sejmih in drugih marketinških dogodkih ter vzdrževanje turističnega spletnega mesta rogaska-tourism.com - uradnega vodnika po Rogaški Slatini in okolici.

Turistične informacije

Vse informacije o Rogaški Slatini, turistični ponudbi in dogajanju so na voljo v Turistično informacijskem centru Rogaška Slatina (TIC).

Javni zavod za turizem in Kulturo Rogaška Slatina
Zdraviliški trg 1, 3250 Rogaška Slatina
T: +386 3 581 44 14
F: +386 3 819 01 54
E: 

Kako do Rogaške Slatine?

Dobre povezave z večino evropskih mest omogočajo, da lahko Rogaško Slatino obiščete s katerim koli transportnim sredstvom ali njihovo kombinacijo.

Kako po Rogaški Slatini?

Po centru Rogaške Slatine in njeni okolici se lahko odpravite na različne načine - peš, s kolesom, z avtom ali taksijem. Izbiro prilagodite razdalji in vremenskim razmeram.

Zakaj v Rogaško Slatino?

Vas zanima skrb za zdravje, lepota ali posebna doživetja? Odkrijte moč zdravilnega magnezija, preizkusite ponudbo wellness centrov, privoščite si odklop ali razvajanje v dvoje in doživite edinstveno Rogaško Slatino. 

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.

Nagradna igra: Po poteh Rogaške Slatine

Kako bi najraje doživeli Rogaško Slatino - z edinstveno vodo Donat Mg, ki poskrbi za vaše zdravje, z razvajanjem, ki poudar vašo lepoto ali z doživetji za dušo in telo? Izberite svojo pot po Rogaški Slatini in osvojite simpatične nagrade!

Zdravje

Zdravje

Rogaška Slatina je naravno zdravilišče s kar štiristoletno tradicijo, vrelci zdravilne mineralne vode Donat Mg, vrhunskim medicinskim centrom ter s čistim naravnim okoljem.
Poglejte si video >

Nasvet za zdravje

Ali veste, da 0,3 l mineralne vode Donata Mg vsebuje kar 300 miligramov naravnega magnezija, kar je enako 10 bananam?
Priporočamo, da vsak dan spijete 0,5 litra Donata Mg - 2 do 3 dcl zjutraj na tešče in 2 dcl pred večerjo.
Lepota

Lepota

Ste si vedno želeli počutiti kot boginja? Pot lepote vodi od wellness razvajanja in profesionalne nege v Rogaški Slatini do učinkov, ki so vidni tudi navzven - na lepi, sijoči in napeti koži.
Poglejte si video >

Nasvet za lepoto

Ali veste, da 1 l Donata Mg vsebuje več kot 1000 mg magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za normalno krčenje mišic in ravnotežje elektrolitov?
Priporočamo, da na izbrano športno aktivnost vzamete tudi stekleničko Donata Mg in se izognete neprijetnemu "muskelfibru".
Doživetja

Doživetja

So doživetja, ki napolnijo dušo. Podajte se v naravo in zadihajte, raziskujte lokalno kulinariko in vina, sprehodite se skozi prestiž kristala ter prisluhnite opojnim koncertom na prostem.
Poglejte si video >

Nasvet za doživetja

Ali veste, da legenda o Rogaški Slatini pravi, da je vrelec mineralne vode Donat Mg odkril krilati mitološki konj Pegaz?
Priporočamo, da se na sprehodu skozi čudoviti Zdraviliški park ustavite ob Pegazovem kipu in se dotaknete njegovega srečnega zlatega kopita.