Uživajte v hrani

Vzemite si čas za hrano, ne hitite. In bodite izbirčni. Sebi in svojemu telesu privoščite najboljše okuse, najlepše barve in najkakovostnejše sestavine. Vse pa se začne z vonjem. V restavracijah in gostiščih Rogaške Slatine vedno diši, po tem in onem. Po lokalnem in sosednjem. Česa ste si pravkar zaželeli? Pristnega domačega krožnika ali kulinaričnih inovacij? Dovolite nam še prijateljski namig: ne pozabite na hišne specialitete, te so ponavadi tiste, ki za mize privabijo največ gurmanov.

Poizkusite tipične lokalne jedi

Nekateri okusi in arome se za vedno vtisnejo v spomin. Posebej tisti, ki so drugačni in zato za brbončice še bolj zanimivi. Obvezno poizkusite naše najbolj značilne - jerpico, zavihjenčo in mlinčofko!

Vam dišijo dobrote iz preteklosti?

Za ohranjanje kulinaričnih spominov in izročil poskrbijo na Juneževi domačiji. Za vas bodo obudili stare navade in vam postregli s pristnimi dobrotami iz domače krušne peči.

Spoznajte vrhunska vina

Podajte se po Rogaški vinski cesti in obiščite naše številne vinske kleti. Izkušeni vinski svetovalci in degustatorji vam bodo predstavili bogastvo okusov vin, ki jih pridelujejo na tem območju. 

Gurmanski užitki za vaš okus

Odkrijte lokalne restavracije, gostišča, turistične kmetije in vinotoče! Prepričajte se o odlični kulinarični ponudbi in ponudbi vin lokalnih vinarjev.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.

Nagradna igra: Po poteh Rogaške Slatine

Kako bi najraje doživeli Rogaško Slatino - z edinstveno vodo Donat Mg, ki poskrbi za vaše zdravje, z razvajanjem, ki poudar vašo lepoto ali z doživetji za dušo in telo? Izberite svojo pot po Rogaški Slatini in osvojite simpatične nagrade!

Zdravje

Zdravje

Rogaška Slatina je naravno zdravilišče s kar štiristoletno tradicijo, vrelci zdravilne mineralne vode Donat Mg, vrhunskim medicinskim centrom ter s čistim naravnim okoljem.
Poglejte si video >

Nasvet za zdravje

Ali veste, da 0,3 l mineralne vode Donata Mg vsebuje kar 300 miligramov naravnega magnezija, kar je enako 10 bananam?
Priporočamo, da vsak dan spijete 0,5 litra Donata Mg - 2 do 3 dcl zjutraj na tešče in 2 dcl pred večerjo.
Lepota

Lepota

Ste si vedno želeli počutiti kot boginja? Pot lepote vodi od wellness razvajanja in profesionalne nege v Rogaški Slatini do učinkov, ki so vidni tudi navzven - na lepi, sijoči in napeti koži.
Poglejte si video >

Nasvet za lepoto

Ali veste, da 1 l Donata Mg vsebuje več kot 1000 mg magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za normalno krčenje mišic in ravnotežje elektrolitov?
Priporočamo, da na izbrano športno aktivnost vzamete tudi stekleničko Donata Mg in se izognete neprijetnemu "muskelfibru".
Doživetja

Doživetja

So doživetja, ki napolnijo dušo. Podajte se v naravo in zadihajte, raziskujte lokalno kulinariko in vina, sprehodite se skozi prestiž kristala ter prisluhnite opojnim koncertom na prostem.
Poglejte si video >

Nasvet za doživetja

Ali veste, da legenda o Rogaški Slatini pravi, da je vrelec mineralne vode Donat Mg odkril krilati mitološki konj Pegaz?
Priporočamo, da se na sprehodu skozi čudoviti Zdraviliški park ustavite ob Pegazovem kipu in se dotaknete njegovega srečnega zlatega kopita.