Slišite? To je šepet preteklosti.

Prisluhnite in odkrijte zgodbe, ki jih za svojimi zidovi skrivajo objekti kulturne dediščine. To so zgodbe domačinov in obiskovalcev, ki so se v različnih zgodovinskih obdobjih sprehajali po poteh Zdraviliškega parka, plesali v Kristalni dvorani, občudovali umetnost v Anini galeriji in nazdravljali v Pivnici mineralnih vod. 

Vse o kraju na enem mestu

Ste že obiskali Anin dvor? Tukaj boste spoznali tradicijo in glavne atrakcije Rogaške Slatine. Odkrijte pet tematsko obarvanih muzejskih zbirk: steklarsko, grafično, domoznansko z zbirko podpisov slavnih, parkovno in vodno zbirko. 

Sprehodite se skozi zdraviliški park

Tam med cvetočimi gredicami in urejenimi zelenicami vas čakajo številne zanimivosti. Od paviljona Tempel, Pivnice mineralnih vod in kapelice Sv. Ane do Evropske ploščadi in kipa krilatega Pegaza z zlatim kopitom. Vredno sprehoda!

Spoznajte Ano

Ana je pomemben del Rogaške Slatine. Je zavetnica zdravilišča in simbol mesta - ste vedeli, da na dan Sv. Ane Rogaška Slatina praznuje občinski praznik? Ana se pojavlja tudi v poimenovanju številnih zgradb in dogodkov.  

Vzemite si čas za kulturo

Številne zanimivosti in znamenitosti vam bodo pokazale pravi utrip Rogaške Slatine ter duha časa, ki ga ustvarja.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.

Nagradna igra: Po poteh Rogaške Slatine

Kako bi najraje doživeli Rogaško Slatino - z edinstveno vodo Donat Mg, ki poskrbi za vaše zdravje, z razvajanjem, ki poudar vašo lepoto ali z doživetji za dušo in telo? Izberite svojo pot po Rogaški Slatini in osvojite simpatične nagrade!

Zdravje

Zdravje

Rogaška Slatina je naravno zdravilišče s kar štiristoletno tradicijo, vrelci zdravilne mineralne vode Donat Mg, vrhunskim medicinskim centrom ter s čistim naravnim okoljem.
Poglejte si video >

Nasvet za zdravje

Ali veste, da 0,3 l mineralne vode Donata Mg vsebuje kar 300 miligramov naravnega magnezija, kar je enako 10 bananam?
Priporočamo, da vsak dan spijete 0,5 litra Donata Mg - 2 do 3 dcl zjutraj na tešče in 2 dcl pred večerjo.
Lepota

Lepota

Ste si vedno želeli počutiti kot boginja? Pot lepote vodi od wellness razvajanja in profesionalne nege v Rogaški Slatini do učinkov, ki so vidni tudi navzven - na lepi, sijoči in napeti koži.
Poglejte si video >

Nasvet za lepoto

Ali veste, da 1 l Donata Mg vsebuje več kot 1000 mg magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za normalno krčenje mišic in ravnotežje elektrolitov?
Priporočamo, da na izbrano športno aktivnost vzamete tudi stekleničko Donata Mg in se izognete neprijetnemu "muskelfibru".
Doživetja

Doživetja

So doživetja, ki napolnijo dušo. Podajte se v naravo in zadihajte, raziskujte lokalno kulinariko in vina, sprehodite se skozi prestiž kristala ter prisluhnite opojnim koncertom na prostem.
Poglejte si video >

Nasvet za doživetja

Ali veste, da legenda o Rogaški Slatini pravi, da je vrelec mineralne vode Donat Mg odkril krilati mitološki konj Pegaz?
Priporočamo, da se na sprehodu skozi čudoviti Zdraviliški park ustavite ob Pegazovem kipu in se dotaknete njegovega srečnega zlatega kopita.