{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Spoznajte pristne običaje in tradicije

Bi radi doživeli pristen utrip Rogaške Slatine? Spoznajte ljudi, ki tu živijo, delajo in skrbijo, da se ohranjajo značilne tradicije kraja. To so mojstri steklarstva, ki ročno ustvarjajo čudovite kristalne mojstrovine v Steklarni Rogaška. Orglarji pod okriljem Orglarstva Škrabl izdelujejo orgle, ki izvabljajo angelski zvok. Tu so še članice društva GAJA, ki skrbijo za staro Juneževo domačijo in pripravljajo tradicionalne lokalne jedi po receptih babic. In patri minoriti - ste že slišali zanje? V zeliščnem vrtu samostana Olimje vzgajajo zdravilna zelišča, ki zdravijo številne bolezni. Tudi vašo? Od domačinov se boste naučili veliko novega, in starega, ter spoznali ljudi, ki se vam bodo za vedno vtisnili v spomin.

Steklarstvo

Steklarstvo

Steklarna Rogaška

Spoznajte, kako se ob moči ognja ustvarja kristal, ki je prepoznaven zaradi modrikastega sijaja in posebnega zvena. Steklarna Rogaška velja za eno največjih steklarn na svetu, z največjim številom steklopihalcev in ročnih brusilcev.

Orglarstvo

Orglarstvo

Orglarstvo Škrabl

V Rogaški Slatini se nahaja ena največjih evropskih orglarskih delavnic. Vse dele orgel izdelujejo v lastni proizvodnji - v povprečnih orglah je več kot 200.000 delov različnih velikosti iz različnih materialov. Oglejte si, kako nastaja ta najstarejši poznani inštrument s tipkami!

Pristna domača kulinarika

Pristna domača kulinarika

Juneževa domačija

Več kot 200 let stara kmečka hiša s črno kuhinjo in izvirno opremo je namenjena ohranjanju običajev in kulturne dediščine. Za pristno doživetje vam bodo članice društva GAJA v stari krušni peči spekle značilno slatinsko jerpico, zavihjenčo ali razkošno pogačo mlinčofko in vam postregle s kozarcem domačega vina.

Glasba

Glasba

Salonski orkester Musica Camerata

Doživite glasbo orkestra z 150-letno tradicijo in trenutno edinstveno zasedbo priznanih glasbenih umetnikov.  

Ples

Ples

Anin ples

Anin ples je s svojo skoraj 200-letno tradicijo vodilna tovrstna prireditev v Sloveniji in ena najbolj unikatnih kulturno-zabavnih prireditev z dobrodelnim poslanstvom v srednji Evropi. 
V Rogaško Slatino vsako leto privablja izbrane goste iz gospodarskega, kulturnega in javnega življenja, ki cenijo odličnost dogajanja in plemeniti namen same prireditve.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.