Spoznajte pristne običaje in tradicije

Bi radi doživeli pristen utrip Rogaške Slatine? Spoznajte ljudi, ki tu živijo, delajo in skrbijo, da se ohranjajo značilne tradicije kraja. To so mojstri steklarstva, ki ročno ustvarjajo čudovite kristalne mojstrovine v Steklarni Rogaška. Orglarji pod okriljem Orglarstva Škrabl izdelujejo orgle, ki izvabljajo angelski zvok. Tu so še članice društva GAJA, ki skrbijo za staro Juneževo domačijo in pripravljajo tradicionalne lokalne jedi po receptih babic. In patri minoriti - ste že slišali zanje? V zeliščnem vrtu samostana Olimje vzgajajo zdravilna zelišča, ki zdravijo številne bolezni. Tudi vašo? Od domačinov se boste naučili veliko novega, in starega, ter spoznali ljudi, ki se vam bodo za vedno vtisnili v spomin.

Steklarstvo

Steklarstvo

Steklarna Rogaška

Spoznajte, kako se ob moči ognja ustvarja kristal, ki je prepoznaven zaradi modrikastega sijaja in posebnega zvena. Steklarna Rogaška velja za eno največjih steklarn na svetu, z največjim številom steklopihalcev in ročnih brusilcev.

Orglarstvo

Orglarstvo

Orglarstvo Škrabl

V Rogaški Slatini se nahaja ena največjih evropskih orglarskih delavnic. Vse dele orgel izdelujejo v lastni proizvodnji - v povprečnih orglah je več kot 200.000 delov različnih velikosti iz različnih materialov. Oglejte si, kako nastaja ta najstarejši poznani inštrument s tipkami!

Pristna domača kulinarika

Pristna domača kulinarika

Juneževa domačija

Več kot 200 let stara kmečka hiša s črno kuhinjo in izvirno opremo je namenjena ohranjanju običajev in kulturne dediščine. Za pristno doživetje vam bodo članice društva GAJA v stari krušni peči spekle značilno slatinsko jerpico, zavihjenčo ali razkošno pogačo mlinčofko in vam postregle s kozarcem domačega vina.

Glasba

Glasba

Salonski orkester Musica Camerata

Doživite glasbo orkestra z 150-letno tradicijo in trenutno edinstveno zasedbo priznanih glasbenih umetnikov.  

Ples

Ples

Anin ples

Anin ples je s svojo skoraj 200-letno tradicijo vodilna tovrstna prireditev v Sloveniji in ena najbolj unikatnih kulturno-zabavnih prireditev z dobrodelnim poslanstvom v srednji Evropi. 
V Rogaško Slatino vsako leto privablja izbrane goste iz gospodarskega, kulturnega in javnega življenja, ki cenijo odličnost dogajanja in plemeniti namen same prireditve.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.

Nagradna igra: Po poteh Rogaške Slatine

Kako bi najraje doživeli Rogaško Slatino - z edinstveno vodo Donat Mg, ki poskrbi za vaše zdravje, z razvajanjem, ki poudar vašo lepoto ali z doživetji za dušo in telo? Izberite svojo pot po Rogaški Slatini in osvojite simpatične nagrade!

Zdravje

Zdravje

Rogaška Slatina je naravno zdravilišče s kar štiristoletno tradicijo, vrelci zdravilne mineralne vode Donat Mg, vrhunskim medicinskim centrom ter s čistim naravnim okoljem.
Poglejte si video >

Nasvet za zdravje

Ali veste, da 0,3 l mineralne vode Donata Mg vsebuje kar 300 miligramov naravnega magnezija, kar je enako 10 bananam?
Priporočamo, da vsak dan spijete 0,5 litra Donata Mg - 2 do 3 dcl zjutraj na tešče in 2 dcl pred večerjo.
Lepota

Lepota

Ste si vedno želeli počutiti kot boginja? Pot lepote vodi od wellness razvajanja in profesionalne nege v Rogaški Slatini do učinkov, ki so vidni tudi navzven - na lepi, sijoči in napeti koži.
Poglejte si video >

Nasvet za lepoto

Ali veste, da 1 l Donata Mg vsebuje več kot 1000 mg magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za normalno krčenje mišic in ravnotežje elektrolitov?
Priporočamo, da na izbrano športno aktivnost vzamete tudi stekleničko Donata Mg in se izognete neprijetnemu "muskelfibru".
Doživetja

Doživetja

So doživetja, ki napolnijo dušo. Podajte se v naravo in zadihajte, raziskujte lokalno kulinariko in vina, sprehodite se skozi prestiž kristala ter prisluhnite opojnim koncertom na prostem.
Poglejte si video >

Nasvet za doživetja

Ali veste, da legenda o Rogaški Slatini pravi, da je vrelec mineralne vode Donat Mg odkril krilati mitološki konj Pegaz?
Priporočamo, da se na sprehodu skozi čudoviti Zdraviliški park ustavite ob Pegazovem kipu in se dotaknete njegovega srečnega zlatega kopita.