{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Must-see znamenitosti v Rogaški Slatini

Te znamenitosti so "must-see", zato nikar ne zapustite Rogaške Slatine ne da bi jih videli. Za začetek se sprehodite po zdraviliškem parku, ki vas bo navdušil z urejenimi rožnimi gredicami. V Pivnici popijte kozarec zdravilne mineralne vode Donat direktno iz izvira ter začutite veličastnost stekla in kristala v Kristalni dvorani. Le nekaj korakov stran od zdraviliškega jedra boste v sodobnem Aninem dvoru na enem mestu izvedeli vse o Rogaški Slatini. Popotovanje zaključite pri mojstrih steklarstva v Steklarni Rogaška in si oglejte sijaj ročno ustvarjenih kristalnih izdelkov, ki so cenjeni po vsem svetu.

Cvetoči zdraviliški park

Cvetoči zdraviliški park

Prav posebno doživetje je sprehod po promenadi z urejenimi drevoredi, zelenicami in cvetličnimi gredami. Toliko zelenja in dišečih cvetlic vedno pripomore k prijetnejšemu počutju. In prav tu, med cvetočimi gredicami in urejenimi zelenicami, vas čakajo številne zanimivosti. Od paviljona Tempel, Pivnice mineralnih vod in kapelice Sv. Ane do Evropske ploščadi in kipa krilatega Pegaza z zlatim kopitom. Vredno sprehoda!

Pivnica mineralne vode

Pivnica mineralne vode

Znamenito Pivnico, ki se nahaja v Medical centru Rogaška, boste prepoznali po značilni okrogli obliki. Tukaj lahko poskusite vodo Donat, ki velja za najbogatejšo mineralno vodo z magnezijem na svetu direktno iz izvira, ter mineralno vodo Styria. Ta vsebuje manj mineralov in se za pitje priporoča, kadar je učinek Donata premočan. Vrelci obeh naravnih mineralnih vod so hladni in topli, pitna kura pa poteka pod zdravniškim nadzorom.

Svetovno znana Kristalna dvorana

Svetovno znana Kristalna dvorana

Veličastna dvorana vas bo očarala s pompoznimi kristalnimi lestenci, okni in ogledali iz kristalnega stekla, ki so jih ročno izdelali v Steklarni Rogaška. V svoji zgodovini je dvorana gostila številna svetovno znana imena od cesarja Ferdinanda, pianista Franza Liszta do cesarja Franza Josepha I. Danes pa je tu prizorišče številnih koncertnih in plesnih prireditev. Najodličnejši je Anin ples s skoraj 200-letno tradicijo.

Steklarna Rogaška

Steklarna Rogaška

Ena najkakovostnejših izdelovalcev kristala na svetu nosi bogato zapuščino prednikov iz tega območja. Izdelki so še vedno ročno narejeni, mojstrom steklarjem pa pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija. Čudovit dizajn ter kakovost brušenih in graviranih izdelkov si lahko ogledate v Prodajnem salonu Steklarne Rogaška, kjer lahko izdelke tudi kupite. Na turistični poti pa boste spoznali vse zanimive faze proizvodnje - od pihanja stekla do končnega pakiranja.

Muzej Anin dvor

Muzej Anin dvor

Tukaj boste spoznali pestro tradicijo in glavne atrakcije Rogaške Slatine. Odkrijte pet tematsko obarvanih muzejskih zbirk: steklarsko, grafično, domoznansko z zbirko podpisov slavnih, parkovno in vodno zbirko. Oglejte si ostanke trajno izgubljenega sprehajališča Wandelbahn, drevesa iz znamenitega zdraviliškega parka in številne druge zanimivosti. Pokukajte tudi v osrednjo prireditveno dvorano, ki je razkošno okrašena s kristali in pripoveduje zgodbo o steklu in vodi.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.