Spočijte si oči in dušo

Pravijo, da zelena sprošča. Potem vas z veseljem povabimo na potep po Rogaški Slatini! Naša neokrnjena narava je bogata z zelenimi gozdovi, travniki in sadovnjaki. O neokrnjenosti pričajo številne ogrožene živalske in rastlinske vrste na tem območju ter zlati znak Slovenia Green Destination, ki potrjuje usmerjenost destinacije v trajnostni razvoj turizma.  

Odkrijte blagodejne izvire

Presenečeni boste nad tem, kaj vse narava Rogaške Slatine ponuja. Na poti med vrelci naredite postanek, dva, tri ... in si oglejte tudi ostale znamenitosti. Posebna znamenitost je Paviljon kaktej, raziščite lepote krajinskega parka Boč, sprehodite se po zdraviliškem parku, obiščite muzej Anin dvor ter se pustite očarati prestižni Kristalni dvorani in čarobnim kristalom, ki nastajajo v Steklarni Rogaška. Domačini so nanje še posebej ponosni. Videli boste, da z razlogom.

Krajinski park Boč in njegove lepote

Zaradi enkratnosti, pestrosti in množice naravnih vrednot je širše območje vrha Boča zavarovano kot krajinski park, velika večina pa spada pod evropsko ekološko omrežje NATURA 2000. Sprehodite se po gozdnih učnih ali kolesarskih poteh in raziščite lepote neokrnjene narave.

Na avanturo po Kozjanskem parku

Si želite raziskovanj in novih dogodivščin v naravi? Obiščite Kozjanski park! Prepletanje treh naravnih in kulturnih pokrajinskih vzorcev mu daje svoj pečat in ne imenujejo ga zaman "pokrajina tisočerih obrazov". 

Ste pripravljeni na sprostitev v naravi?

Poglejte kje in kako in se napolnite z energijo, ki jo nudi neokrnjena in raznolika narava Rogaške Slatine.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.

Nagradna igra: Po poteh Rogaške Slatine

Kako bi najraje doživeli Rogaško Slatino - z edinstveno vodo Donat Mg, ki poskrbi za vaše zdravje, z razvajanjem, ki poudar vašo lepoto ali z doživetji za dušo in telo? Izberite svojo pot po Rogaški Slatini in osvojite simpatične nagrade!

Zdravje

Zdravje

Rogaška Slatina je naravno zdravilišče s kar štiristoletno tradicijo, vrelci zdravilne mineralne vode Donat Mg, vrhunskim medicinskim centrom ter s čistim naravnim okoljem.
Poglejte si video >

Nasvet za zdravje

Ali veste, da 0,3 l mineralne vode Donata Mg vsebuje kar 300 miligramov naravnega magnezija, kar je enako 10 bananam?
Priporočamo, da vsak dan spijete 0,5 litra Donata Mg - 2 do 3 dcl zjutraj na tešče in 2 dcl pred večerjo.
Lepota

Lepota

Ste si vedno želeli počutiti kot boginja? Pot lepote vodi od wellness razvajanja in profesionalne nege v Rogaški Slatini do učinkov, ki so vidni tudi navzven - na lepi, sijoči in napeti koži.
Poglejte si video >

Nasvet za lepoto

Ali veste, da 1 l Donata Mg vsebuje več kot 1000 mg magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za normalno krčenje mišic in ravnotežje elektrolitov?
Priporočamo, da na izbrano športno aktivnost vzamete tudi stekleničko Donata Mg in se izognete neprijetnemu "muskelfibru".
Doživetja

Doživetja

So doživetja, ki napolnijo dušo. Podajte se v naravo in zadihajte, raziskujte lokalno kulinariko in vina, sprehodite se skozi prestiž kristala ter prisluhnite opojnim koncertom na prostem.
Poglejte si video >

Nasvet za doživetja

Ali veste, da legenda o Rogaški Slatini pravi, da je vrelec mineralne vode Donat Mg odkril krilati mitološki konj Pegaz?
Priporočamo, da se na sprehodu skozi čudoviti Zdraviliški park ustavite ob Pegazovem kipu in se dotaknete njegovega srečnega zlatega kopita.