{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Turistična destinacija Rogaška Slatina je bila v skladu s kriteriji Zelene sheme slovenskega turizma, ocenjena z ZLATIM ZNAKOM SLOVENIA GREEN DESTINATION. Gre za mednarodno priznano oceno odgovornega in v trajnostni razvoj usmerjenega turizma.

Zelena shema slovenskega turizma

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in le to zeleno delovanje tudi promovira. ZSST je namenjena turističnim destinacijam, nastanitvam, parkom, agencijam, znamenitostim, restavracijam in plažam.

Certifikacijska platforma, ki smo jo v preteklih letih izpolnili oz. jo še izpolnjujemo, vključuje šest področij:

 • destinacijski menedžment
 • narava in pokrajina
 • okolje in podnebje
 • kultura in tradicija
 • družbena klima
 • poslovanje turističnih podjetij

Zelena shema slovenskega turizma – Kratek pregled

V projekt Zelena shema slovenskega turizma – Slovenia Green, se je Rogaška Slatina pridružila leta 2017. Na poti do pridobitve bronastega, srebrnega ali zlatega znaka je potrebno prehoditi vse zahtevane korake, zbrati številne podatke ter ob presoji kazalnikov v petih kategorijah, od presojevalcev prejeti ustrezne ocene. Rogaška Slatina je v dveh ločenih, a medsebojno prepletenih ocenjevalnih metodah z naborom stotih kriterijev in številnih indikatorjev svoje trajnostno poslovanje na področju turizma dokazala s presojo mednarodnih orodij Green Destinations Standard in ETIS.

Ker je uspela zbrati ocene za pridobitev naziva zelena destinacija, je v letu 2018 postala prejemnica zlatega znaka Slovenia Green Destiantion, kar ji omogoča tako nacionalno kot mednarodno primerljivost in vidnost. Z znakom Slovenia Green Destination se bo Rogaška Slatina na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Rezultati presoje so podlaga za oblikovanje in načrtovanje nadaljnjih ukrepov na področju turizma v Rogaški Slatini ter v pomoč pri spremljanju in usmerjanju napredka skozi večletno obdobje.

 

Slovenia Green Accommodation

Rogaška Slatina kot prejemnica zlatega znaka Slovenia Green Destination je na destinaciji pozvala ponudnike in tako sta še dve nastanitvi postali prejemnici znaka Slovenia Green Accommodation:

 1. Atlantida Boutique Hotel
 2. Hotel Aleksander Superior
 3. Turistična kmetija Marjanca
 4. Villa Angelina

Kot zelena destinacija Rogaška Slatina si želimo skupnega trajnostnega delovanja in krepiti osnovno trženje zelene ponudbe, zato vas pozivamo vse, ki ste že imetniki katerega izmed znakov, ki jih priznava ZSST, da se vključite v ZSST in pridobite znak Slovenia Green v ustrezni kategoriji:

 • Slovenia Green Accommodation
 • Slovenia Green Travel Agency
 • Slovenia Green Attraction
 • Slovenia Green Cuisine
 • Slovenia Green Beach

(več: Poziv k oddaji prijav za pridobitev znaka Slovenia Green za ponudnike).

Top 100 Sustainable Green Destination

Destinacija Rogaška Slatina med Top 100 Sustainable Green Destination na svetu:

Sustainable Green Destination 2018
Sustainable Green Destination 2019
Sustainable Green Destination 2020

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.