{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Kristalno jasna izbira

Ena najkakovostnejših izdelovalcev kristala na svetu nosi bogato zapuščino prednikov iz tega območja. Izdelki so še vedno ročno narejeni, mojstrom steklarjem pa pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija. Čudovit dizajn ter kakovost brušenih in graviranih izdelkov si lahko ogledate v Prodajnem salonu Steklarne Rogaška, kjer lahko izdelke tudi kupite. Na turistični poti pa boste spoznali vse zanimive faze proizvodnje - od pihanja stekla do končnega pakiranja.

Voden ogled proizvodnje stekla

Voden ogled proizvodnje stekla

Obiskovalci se lahko na urejeni turistični poti sprehodite skozi vse faze proizvodnje kristalnega stekla – od osnovnih surovin, pihanja stekla do plemenitenja izdelkov in končnega pakiranja. V  “Hall of Fame”, si lahko pobližje ogledate vrhunske pokale in protokolarna darila.

Spletna trgovina

Spletna trgovina

Izjemne oblike, čarobni brusi in vrhunska kakovost kristalnega stekla. Estetsko dovršeni in funkcionalni izdelki krasijo zasebne domove ter poslovne prostore in so priljubljena darila za vse priložnosti.

Kristal za vse priložnosti

Steklarna Rogaška je ponosni sponzor športnih in kulturnih prireditev, Protokol Republike Slovenije pa kristal s ponosom poklanja svetovnim voditeljem. Zmagovalke lepotnih tekmovanj ob siju kristala še bolj blestijo in gurmani ga cenijo kot obveznega spremljevalca vrhunskih kulinaričnih mojstrovin. Pozna jih tudi svet estrade - kristal Steklarne Rogaška nastopa v številnih hollywoodskih filmih, slovenski glasbeniki pa se pokalov s podpisom rogaške steklarne veselijo ob zmagah na glasbenih festivalih. 

Ali ste vedeli?

  • Da so bili izdelki Steklarne Rogaška že leta 1930 naprodaj v ZDA, v verigi prodajaln BLOOMINGDALE'S.
  • Da je Steklarno Rogaška obiskal ameriški filmski igralec Armand Assante znan po vlogi Napoleona in si napihal svojo kristalno vazo.
  • Da se v procesu zaporednega dela ročnega pihanja kristalnega keliha za vino (čašice, peclja, podstavka), skriva organizirano in natančno timsko delo najmanj petih ljudi. To pa je le delček vsega potrebnega dela, znanja in truda v procesu nastanka le 1 (enega!) kristalnega keliha.
  • Kristalno steklo ima značilen zven, kar ga povsem loči od ostalih zvrsti stekla.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.