Rogaška Slatina v vsej svoji veličastnosti

Vprašam se, kako je obdržala ta sijaj preteklosti in ga prijetno združila s sodobnostjo. Želim jo spoznati globlje, pravzaprav me zanima njena zgodba. Podam se po skrbno izbranih tematskih poteh, ki nas popeljejo po skrivnostnih poteh krilatega Pegaza, ki je stoletja nazaj odkril Rogaške vrelce, morda izberem pot po okoliških hribih, kateri so prežeti z delom pridnih gospodarjev in pridelovalcev žlahtne kapljice, na izbiro imam tudi poti po neokrnjenih učnih poteh slovitega zaščitenega krajinskega parka Boč, kjer združim prijetno rekreacijo s koristnim učenjem.

Med izviri Rogaške Slatine

Pot nas bo popeljala skozi številne naravne in kulturne znamenitosti Rogaške Slatine.

Turistična vodna pot Kostrivnica

Vasica Kostrivnica odkriva marsikatero skrivnost in premore bogato naravno in kulturno dediščino.

Rogaška vinska pot

Predlagamo, da se podate po Rogaški vinski poti,na kateri boste odkrili marsikatero skrivnost in dediščino našega kraja.

Izletniška pot

Oglejte si središče prelepe Rogaške Slatine. Veličastne zgradbe ob prelepi naravi na hribu Janina.

Promenada

Opazujte utrip kraja izpod krošenj dreves. Hoteli, restavracije, galerije... V Rogaški Slatini nikoli ni dolgčas.

Steklarska pot

Odpravite se na pot znamenite steklarske obrti in si oglejte, po čem slovi Rogaška Slatina.

Anina pot

Sv. Ana je zaradi svetovljanskega odnosa do zdravja simbol zdravilišča, na njen god pa kraj praznuje tudi občinski praznik.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.

Nagradna igra: Po poteh Rogaške Slatine

Kako bi najraje doživeli Rogaško Slatino - z edinstveno vodo Donat Mg, ki poskrbi za vaše zdravje, z razvajanjem, ki poudar vašo lepoto ali z doživetji za dušo in telo? Izberite svojo pot po Rogaški Slatini in osvojite simpatične nagrade!

Zdravje

Zdravje

Rogaška Slatina je naravno zdravilišče s kar štiristoletno tradicijo, vrelci zdravilne mineralne vode Donat Mg, vrhunskim medicinskim centrom ter s čistim naravnim okoljem.
Poglejte si video >

Nasvet za zdravje

Ali veste, da 0,3 l mineralne vode Donata Mg vsebuje kar 300 miligramov naravnega magnezija, kar je enako 10 bananam?
Priporočamo, da vsak dan spijete 0,5 litra Donata Mg - 2 do 3 dcl zjutraj na tešče in 2 dcl pred večerjo.
Lepota

Lepota

Ste si vedno želeli počutiti kot boginja? Pot lepote vodi od wellness razvajanja in profesionalne nege v Rogaški Slatini do učinkov, ki so vidni tudi navzven - na lepi, sijoči in napeti koži.
Poglejte si video >

Nasvet za lepoto

Ali veste, da 1 l Donata Mg vsebuje več kot 1000 mg magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za normalno krčenje mišic in ravnotežje elektrolitov?
Priporočamo, da na izbrano športno aktivnost vzamete tudi stekleničko Donata Mg in se izognete neprijetnemu "muskelfibru".
Doživetja

Doživetja

So doživetja, ki napolnijo dušo. Podajte se v naravo in zadihajte, raziskujte lokalno kulinariko in vina, sprehodite se skozi prestiž kristala ter prisluhnite opojnim koncertom na prostem.
Poglejte si video >

Nasvet za doživetja

Ali veste, da legenda o Rogaški Slatini pravi, da je vrelec mineralne vode Donat Mg odkril krilati mitološki konj Pegaz?
Priporočamo, da se na sprehodu skozi čudoviti Zdraviliški park ustavite ob Pegazovem kipu in se dotaknete njegovega srečnega zlatega kopita.