Na vsebino
{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Bolečina, nervoza, stres – pustite me pri miru!

S fizioterapevtsko obravnavo v Medical centru Rogaška vzpostavljajo telesno ravnovesje.

Dandanes je tempo življenja res hiter in ljudje nehote pozabljamo nase. V službi pritiskajo na nas, doma je treba poskrbeti za otroke, hiše, vrtove … Nenehno smo pod stresom in fizično obremenitvijo. Pojavljajo se nam bolečine na vseh možnih mestih; hrbtenica, kolena, kolki, glava, vrat, ramenski obroč, roke, noge … Prav tako pa se naše misli resnično težko umirijo, telo se ne zna sprostiti in zaradi tega imamo velikokrat težave tudi s spanjem.

Fizioterapija je medicinska veda, ki uporablja pri terapiji fizikalne snovi ali sile, ki delujejo ali učinkujejo v terapevtske namene. V Medical centru v Rogaški Slatini z individualnim pristopom strokovno usposobljeni in izkušeni fizioterapevti izbirajo tehnike ali kombinacijo tehnik, ki so najbolj primerne. Cilj terapije je čim hitrejša vzpostavitev telesnega ravnotežja, ki se kaže kot odprava bolečine, povečanje gibljivosti sklepov in mišične moči, zmanjšanje mišične napetosti, otekline, vzpostavitev ravnovesja, koordinacije in izboljšanje počutja. Pomembni področji pri odpravljanju tovrstnih težav sta zagotovo manualna terapija in kinezioterapija.

Manualna terapija in kinezioterapija

Manualna terapija je sestavljena iz različnih manualnih tehnik in novejših znanstvenih izsledkov fizioterapije in manualne medicine. Manualna terapija v širšem pomenu zajema vse terapevtske tehnike, ki se izvajajo manualno/ ročno (sklepna mobilizacija, manualna terapija mehkih tkiv, limfna drenaža), v ožjem pomenu pa je manualna terapija fizioterapevtski koncept z diagnostiko in
z obravnavo živčno-mišičnih disfunkcij ter disfunkcij hrbtenice in udov. Ukvarja se s strukturalnimi spremembami gibalnega sistema, ki povzročajo bolečine in funkcionalne motnje.

Bownova terapija je manualna tehnika, pri kateri se telo stimulira preko blagih, nežnih gibov, posegov, preko mišičnih tkiv in ovojnic, ki povzročijo odzive in vračajo celotno telo v ravnovesje. Terapija temelji na teoriji, da je telo somatična - emocionalna - energetska enota, ki se lahko pod pravilnimi pogoji sama uravnovesi.

Kinezioterapija pa je metoda, ki predstavlja osnovo fizikalne terapije, saj za zdravljenje uporablja gibanje. Vključuje različne terapevtske vaje, ki zajemajo aktivne, pasivne, asistirane vaje, raztezanje, vadbo proti uporu, funkcijsko vadbo, vadbo za koordinacijo, ravnotežje, vzdržljivost, propriocepcijo, dihalne vaje, vaje za sproščanje, šolo hoje ... Bolečino in neravnovesje v telesu lahko s pravilno obravnavo odpravijo.

 

Članek prispeval: Medical center Rogaška

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.