Na vsebino
{{ shopProduct.Name }}
+
_
Delni znesek:

Magnetna resonanca za preiskavo celega telesa

Medical center Rogaška, ki je ena največjih zasebnih zdravstvenih ustanov pri nas, je  bogatejša za najsodobnejšo diagnostično magnetnoresonančno napravo v Sloveniji, s katero kot edini ponudnik pri nas uporabnikom omogoča hiter in učinkovit pregled celega telesa. Njihovi specialisti radiologi brez čakalnih vrst opravljajo tudi druge posamične preiskave, kot so MR-preiskave trebuha, živčevja oz. možganov in hrbtenjače ter mišično-skeletnega sistema, kot eni redkih centrov pa izvajajo tudi preventivne preglede dojk in prostate. Nove MR-naprave in hitre ter natančne diagnostične preiskave so veseli zlasti uporabniki menedžerskih pregledov ter rekreativni in vrhunski športniki, ki želijo po poškodbah čim prej nadaljevati s športnimi aktivnostmi.

Medical center Rogaška je eden vodilnih ponudnikov menedžerskih pregledov

Medical center Rogaška je pri nas poznan kot eden vodilnih ponudnikov menedžerskih pregledov, zato investicija v najnovejšo tehnologijo na področju radiologije nikakor ni naključna. Za to novo radiološko napravo so morali zgraditi povsem nove prostore, da bi z MR-preiskavami celega telesa lahko zadostili potrebam tistih, ki so morali na tovrstne obravnave odhajati v tujino. Poleg tega so z drugimi tehnološkimi pridobitvami na področju vrhunske diagnostične opreme še dodatno okrepili svoj ugled in se kot uporabnikom prijazno zdravilišče pozicionirali kot tehnološko naprednejša zasebna zdravstvena ustanova v tem delu Evrope. Radiologi v Medical centru Rogaška tako z ekipo drugih vrhunskih specialistov z različnih področij medicine skrbijo za ocenjevanje in zdravljenje bolezni uporabnikov.

Nova MR -naprava omogoča vrsto preiskav, od trebuha, živčevja, možganov in hrbtenjače, do mišično-skeletnega sistema ter preventivne preiskave dojk in celega telesa, kar uporabnikom koristi zlasti pri razširjenih menedžerskih pregledih. MR-preiskavo celega telesa danes izvajajo edini v Sloveniji, in sicer na najboljšem MR-aparatu, ki je trenutno na trgu – Siemens Avanto Fit 1,5 T. Diagnostičen postopek traja okvirno 30-40 minut in je koristno, hitro in neinvazivno orodje za odkrivanje naključnih patoloških sprememb pri načeloma zdravih ljudeh. Magnetna resonanca omogoča tudi preiskave posameznih delov telesa. Z MR-preiskavo trebuha je mogoče z natančnostjo opredeliti vnetja, tumorje in vzroke za bolečine neznanega izvora, pa tudi bolezenska stanja v medenici ter ginekološka in urološka obolenja, kot so rak prostate, materničnega vratu, ciste jajčnikov ali bolezni maternice. Povsem majhne karcinome, njihove začetne oblike ter tumorje, ki niso bili zaznani pri predhodnih preiskavah, je mogoče odkriti z MR-preiskavo dojk, zato jo priporočajo ženskam z visokim družinskim tveganjem ter za samo spremljanje stanja ter preiskave pred in po operativnih posegih. Pri moških MR-preiskave prostate omogočajo ugotavljanje bolezni, oceno stanja ter njene morebitne razširjenosti. Magnetna resonanca s trirazsežnim prikazom delov telesa poleg anatomskega prikaza sestave telesa omogoča tudi vpogled v delovanje možganov, metabolične spremembe, mikrocirkulacijo in arhitekturo na celični ravni. Mišično-skeletna radiologija koristi tistim, ki trpijo za kronično ali ponavljajočo se bolečino v mišicah in hrbtenici, vnetnimi bolečinami in jutranjo okorelostjo.

Gre tudi za enega redkih centrov, ki izvaja MR -kartrografijo. Ta preiskava radiologom omogoča natančen vpogled v ramenske in periferne sklepe, zapestja in kolke, pa tudi v hrustančne površine in hrbtenična vretenca. Poleg tega so v Medical centru specializirani tudi za diagnosticiranje pri športnih poškodbah. Mišična bolečina je namreč pogosta težava športnikov, tako rekreativnih kot profesionalnih, z njo pa se soočajo tudi tisti, ki ne trenirajo. Nova magnetna resonanca tako že omogoča hitre in natančne preiskave, s katerimi je mogoče opredeliti stopnjo poškodb mišic, tetiv ali sklepov.

Specialistični pregledi in diagnostika

V Medical centru Rogaška, kjer deluje kar 50 vrhunskih specialistov na 13 področjih diagnostike, so v okviru načrtovanih naložbenih aktivnosti povečali število ambulant in jih opremili z najsodobnejšo diagnostično opremo. Med zadnjimi pridobitvami je tudi nov HIFU Ultraformer III visokointenzivni ultrazvok za pomlajevanje, odpravljanje maščob in nekirurški lifting. Visoko kakovost postopkov zdravstvene obravnave dokazujejo s pridobljenimi mednarodnimi certifikati odličnosti, kot je ACI-Platinum, in certifikatom slovenske kakovosti SQ za področje balneologije.

Članek prispeval: Medical center Rogaška

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.