Poizkusite tipične lokalne jedi

Nekateri okusi in arome se za vedno vtisnejo v spomin. Posebej tisti, ki so drugačni in zato za brbončice še bolj zanimivi. Obvezno poizkusite naše najbolj značilne - jerpico, zavihjenčo in mlinčofko!

Jerpica

Jerpica je tanko pečen kruh, posut z ocvirki ali s smetano. Primerna je za vse priložnosti, kot samostojen prigrizek ali ob kozarčku vina. Namig: najboljša je še malce topla.

Zavihjenča

»Zavihjenča« - kmečko pecivo je s skuto polnjeno pecivo in je bila odlična in nasitna malica ob žetvi, mlačvi in podobnih večjih opravilih na kmetiji.

Mlinčofka

Mlinčna potica je kulinarična posebnost naših krajev, ki se je nekoč pekla samo za veliko noč. Sestavljena je iz treh do petih mlincev in ima orehov nadev oziroma jajčni sir.  

Ko si zaželite domače hrane

Odkrijte restavracije, gostišča in turistične kmetije, ki pripravljajo odlične, doma pridelane dobrote.

Doživite Rogaško Slatino

Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in ne zamudite nobene novosti v Rogaški Slatini.